Tryck- och märkning av profilprodukter

Screentryck, prägling, gravyr eller logotop? Ibland kan det vara svårt att veta vilken märkning man ska använda och vad de egentligen betyder. Därför har vi nedan listat några av de vanligaste märkningsmetoder med en kort beskrivning och ett bildexempel.

Vektoriserade filer - Vid tryck och brodyr önskar vi alltid vektoriserade filer för att kvaliteten på trycket ska bli så bra som möjligt. En vektoriserad logotyp är uppbyggd av linjer och kurvor i matematiska formler. Detta innebär att du kan förstora och förminska loggan utan att förlora i kvalitet. Är loggan i flera olika delar/färger så går det även att t.ex. ändra färger på vissa delar av loggan om så önskas.

Pixelbaserade filer - Digitaltryck är egentligen det enda undantaget där det går bra att använda sig av pixelbaserad grafik. JPG, PNG, GIF, PSD mm är exempel på format som enbart går att använda vid digitaltryck. Då krävs dock att filen/bilden har tillräckligt hög upplösning, då bilder och logotyper sparade i ett pixelbaserat filformaten inte går att storleksförändra utan förlust av kvalitté. Pixelgrafik är nämligen uppbyggd av ett fast antal bildpunkter och blir därför suddiga när de skalas upp eller trycks i väldigt små storlekar.

Screntryck

Screentryck

Screen är en tryckmetod där färg tvingas genom ett nylonnät. Denna metod är tacksam att använda på produkter där det går att få en plan yta och fungerar på både textil, metall och plastmaterial.

Screentryck på plan yta

Transfer

Transfer innebär att man först trycker motivet på ett pappersark, som sedan med en speciell värmepress värms på produkten. Denna metod används med fördel för en märkning med många färger.

Digital transfer

Med denna teknik så trycks den önskade bilden eller logotypen på ett speciellt folie för att sedan skäras ut i det önskade formatet och värmas på produkten. Som vanlig transfer så används denna produkt med fördel vid många färger eller vid bilder.

Brodyr direkt på textil

Brodyr

Denna märkning är perfekt om man vill ha något som ska hålla länge och vara av hög kvalitet. Brodyr sker direkt på ytan i önskat antal färger och passar utmärkt för textilprodukter.

Broderat märke

Broderat märke

Broderade märken går att få med langetterad (syddd kantning) eller skuren kant. För att fästa märket på plagget rekommenderar vi sömnad vid langetterad kant. Vid skuren kant kan även påvärmning fungera.

Vävt märke

Vävt märke

Med ett vävt märke får du en exklusiv och snygg märkning. Välj till värmebaksida eller en självhäftande baksida så blir användningsområdena i princip oändliga. Märket kan fås formskuret eller fritt skuret efter motivet.

Diamont gravvyr på glas

Dimond gravyr

En metod som använder sig av en liten diamantspets för att gravera en text eller en logotyp på objektets yta. Denna metod används huvudsakligen på produkter som är gjorda utav glas.

Lasergravyr på metall

Lasergravyr

Denna teknik använder sig av en laser för att märka produkter på djupet. Man bränner bort en liten del av materialet med hjälp av lasern och tekniken används främst på produkter gjorda av metall eller plast.

CO2 Gravyr

Denna tekniken använder en laserstråle för text, loggor eller mönster för att gravera produktens yta. Denna tekniken används med utmärkt resultat på produkter som är gjorda av trä.

Tampotryck (Pad print)

Denna metod är den snabbaste och mest exakta tryckmetoden där färgen överförs med en silikonkudde. Denna metod kan användas för ett högt antal tryckfärger på ojämna ytor och hårda material.

Domad logotype med upphöjd kupolliknande yta

Logotype med doming

En domad logotype framställs genom att en printad dekal appliceras med ett transparent täckande lager av epoxy som ger en upphöjd kupolliknande yta. Denna metod används med fördel på produkter där annan typ av märkning är svår eller inte går att utföra.

HXD tryck

HXD är en unik dekorationsteknik som erbjuder nya märkningsmöjligheter. Det som skiljer HXD är den extra dimensionen som skapar en subtil 3D känsla av motivet på kläderna. HXD-tryck går även att få med metallfinish.

InFusion

Den känns inte hur mycket man än försöker! En ny märkningsmetod där din logo bäddas in i tyget genom infusion - för ett helt unikt resultat med knivskarpa detaljer som väcker uppmärksamhet utan att kännas.

Värmeprägling & relieftryck

Prägling är en märkningsmetod där man genom kraftigt tryck, värme och ett speciellt mothåll uppnår en 3D-effekt. Motivet behåller samma färg som materialet och används ofta på skinn eller läder.

Foliepräglad logotype

Folietryck & Folieprägling

Folietryck är en metod där en tunn folie placeras mellan en kliché och det utvalda materialet. Allting pressas sedan ihop med hjälp av värme och folien fastnar på produkten. Med folieprägling blir märkningen aningen försänkt på produkter.

Digitaltryck direkt på produkt

Digitaltryck

Med denna tryckteknik kan du trycka en digitalt baserad bild direkt på din önskade produkt. Perfekt för att göra produkten personlig eller för prototyper. Metoden har en snabb produktionstid.

Variable Data Printing

Med Variable Data Printing kan du som företag lägga till individuella namn, texter, illustrationer eller bilder på dina reklamprodukter eller profilkläder. På så sätt kan du göra företagets reklamprodukter så personliga som möjligt. Klicka på bilden för mer info.

Custom sleeve

Custom Sleeve

Förstärk ditt företags budskap och värdet av produkten med en unik designad sleeve. Det ger dig en unik och stillfull förpackning som passar utmärkt till event eller företagsgåvor. För lite mer information om custom sleeve klicka på bilden.